Grapefruit Vanilla Muffins



Grapefruit Muffins


courtesy of TexaSweet Citrus Marketing

Beware: This batter is like nectar of the gods. Seriously, I could have held the bowl up to my mouth and drank the batter, it's so freaking good.

I used spelt flour instead of all white flour and i changed the cinnamon to vanilla - what a great muffin i am glad i found this today. Thanks Amy... here is the original recipe

2 red grapefruit
1 cup old fashioned oats
1/2 cup butter
1 cup sugar
1/2 cup packed brown sugar
2 eggs, beaten
1 1/3 cups all purpose flour
1 tsp baking soda
1/2 tsp cinnamon ( i used vanilla)

Peel and section the grapefruit into a strainer over a bowl, separating (and reserving) the juice from the liquid. Set the sections aside, for now.

Measure the grapefruit juice and add enough water to make 1 1/4 cups of liquid. Pour this liquid into a saucepan and bring to a boil. Remove from heat and stir in oats and butter; let stand for 20 minutes covered.

After the 20 minutes, pre-heat oven to 350 degrees and grease a muffin pan. Combine remaining ingredients (including your grapefruit segments) into a mixing bowl. Stir in the oats mixture and blend well.

Pour into the greased muffin pan and bake at 350 for 15-20 minutes.




Hallo
 
hier mein Beitrag zum Thema Grapefruit... ein kleiner Muffin der super als Frühstücksmuffin geeignet ist... Ich war erst skeptisch aber die schmecken toll - total frisch und lecker - nicht zu süß - nicht zu sauer... besonders mit einem Klecks Marmelade find ich die gut... ich werde die nochmals machen und vielleicht Melisse oder Zitronenverbene hinzufügen.
Viel Spass damit
Alissa
 
Garten-Koch-Event
 
 


 
Grapefruit Muffins
 
2 Grapefruit
1 Tasse Haferflocken
1/2 Tasse Butter
1 Tasse Zucker
1/2 Tasse weichen braunen Zucker
2 Eier, verquirlt
1 1/3 Tasse Mehl
1 TL Natron
1/2 TL Zimt oder Vanille

1 1/2 Grapefruit auspressen und den Saft durch ein Sieb geben und eventuell mit etwas Wasser auffüllen um 1 1/4 Tassen Flüssigkeit zu haben. Den Saft in einem kleine Topf zum Kochen bringen, dann vom Herd nehmen und die Haferflocken und Butter hinzufügen und 20 Min. abgedeckt ziehen lassen. Die übrige halbe Grapefruit filetieren und die Segmente in kleine Würfel schneiden und zur Seite legen.
Nach 20 Min den Ofen vorheizen auf 180 °C und die Muffinform mit Förmchen auslegen oder einfetten.. Die restliche Zutaten in den Topf geben (auch die Grapefruitstücke) und schnell verrühren und in die Förmchen gießen.
15-20 Minuten backen.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar