Banana Toblerone Muffins *~* Banane Toblerone Muffins



a few ripe bananas had to made use of... this was a new way to make them...
This recipe comes from the Cambridge Elementary School Cookbook, Minnesota... from a wonderful friend Paulette that was kind enough to give it to me as a gift...
I just tossed in some Toblerone chocolate thats all...
Enjoy Alissa



Banana Toblerone Muffins

3/4 c sugar
1/4 cup shortening
1 egg
2 tabls sour cream
1/2 cup ripe mashed bananas
1/2 tsp baking soda
1/2 tsp baking powder
1/4 tsp salt
a triangle miniature Toblerone for each muffin
a dash Vanilla

Preheat the ofen to 350°F and line muffin tin. Cream sugar, shortening, egg and sour cream together. Add remaining ingredients and mix together. Fill Muffin tin 1/2 full. Sprinkle with cinnamon sugar or drop in a piece of chocolate or toblerone. Bake 20-25 min.



Hallo
wieder ein Rezept für die Muffin Kollektion.... Diese Variante ist sehr populär bei meinem Sohn und seinen Freunden. Das Rezept habe ich ursprünglich von einer Freundin aus Minnesota. Ich habe neulich lediglich eine Ecke Minitoblerone die Zartbittervariante, hineingegeben.
Viel Spass
Alissa

Bananen Toblerone Muffins

3/4 Tasse Zucker
1/4 Tasse Butter
1 Ei
2 EL Saure Sahne
1/2 Tasse reife, pürierte Banane
1/2 TL Natron
1/2 TL Backpulver
1/4 TL Salz
1 Tasse Mehl (ich habe Dinkelmehl verwendet)
1 Prise Vanille

Den Backofen auf 170°C vorheizen und die Muffinform fetten oder mit Papierförmchen auslegen. Die Butter mit dem Zucker, Saurer Sahne und Ei  - cremig schlagen. Die restlichen Zutaten hinzufügen (bis auf die Schokolade). In die Muffinform giessen - halbvoll. Das Schokoladenstückchen oder einfach Zimtzucker darüberstreuen und 20-25 Min backen. Komplett auskühlen lassen.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar