Chicken with Balsamic BBQ Glaze & Slaw - ** - Geflügel mit Balsamico BBQ Glasur und Salat


Chicken with Balsamic BBQ Glaze

Tangy and sweet will decribe this sauce best.... its one of Giada de Laurentiis recipes..
Perfect on the grill or at home grilled in your oven....
We enjoyed this today with a little slaw, vegan mashed potatoes and brussel sprouts...
will make them again... I didn't use all the sauce as some people don't like a too sticky chicken part in my family so i served 1/2 along side. I baked mine in the oven.
Enjoy Alissa

Balsamic Sauce

1 cup balsamic vinegar
3/4 cup ketchup
1/3 cup brown sugar
1 garlic clove
1 tablespoon Worcestershire sauce
1 tablespoon Dijon mustard
1/2 teaspoon kosher salt
freshly ground pepper

1 Chicken, cut in serving pieses (2 breast, 2 thights, 2 legs and 2 wings)
salt and freshly ground pepper

Combine all ingredients for the sauce in a small nonreactive saucepan and whisk until the mixture is smooth. Simmer over medium heat until reduced by one third - 15 to 20 minutes

Place the grill pan over medium heat or preheat an outdoor grill. Season the chicken peises with salt and pepper.

Transfer 1/2 cup of glaze of the sauce to a small bowl. Grill the chicken for about 10 minutes per side, brushing the chicken with the 1/2 cup of sauce for the last 2-3 minutes. Transfer the chicken to a serving platter and let the rest for at least 5 min. Serve along with remaining sauce alongside in a little cup.

Note: if you prefer not to grill, the chicken can also be baked. Place the chicken skin side up in the baking dish and bake 25 min in 375°F oven. REmove the baking dish from the oven and spoon the barbecue sauce all oven and return to the oven and bake another 15 minutes...

Coleslaw

Tangy sweet and crunchy - is what this slaw is alk about...

1 1/2 ound napa cabbage, finely shredded
2 carrots, peeled and shredded (1 cup)
1/2 cup mayonnaise
2 tbsp freshly pressed orange juice
1 tbsp freshly pressed lemon juice
2 tsp sugar
1 tsp salt
1/4 tsp celery seeds
fresh pepper

In a large bowl tos together cabbage and carrots. In a small bowl, whisk the remaining ingredients. Add to the cabbage mixture and toss well to combine. Taste and adjust the seasoning if desired. Let coleslaw stand at least 10 minutes before serving.




Geflügel mit Balsamico BBQ Glasur

dieses Rezept ist von Giada und eignet sich wunderbar für ein Picknick... zuhause für den Grill oder im Winter aus dem Ofen um den Schnee zu vertreiben ;-)
Es ist eine säuerlich würzige Glasur die eine ganz leichte Süße hat... Ich finde es hat wunderbar geschmeckt. Ichhabe es im Ofen gebraten und nur wenig Sauce auf die Geflügelteile gepinselt da ich diese klebrig dicken Glasuren auf Geflügel nicht so mag und daher habe ich den Rest der Sauce warm extra dazu serviere.. Bei uns gabe es ein richtiges amerikanisches sommerliches Essen - ich habe dazu noch einen Krautsalat und veganen Kartoffelbrei gemacht..
Viel Freude damit
Alissa

Balsamico Sauce

1 Tasse Balsamico Essig
3/4 Tasse Ketchup
1/3 Tasse klebrigen braunen Zucker
1 Knoblauchzehe  - feingehackt
1 EL Worcestershiresauce
1 EL Dijon Senf
etwas Meersalz
frisch gemahlener schwarzer Pfeffer

1 Hühnchen, zerteilt in 2 Brüste, 2 Schenkel, 2 Beine, 2 Flügel)
Salz und Pfeffer

In einer Sauteuse alle Saucenzutaten geben und gut verquirlen - bis sie eine seidige Masse ergeben. Diese bei mittlere Hitze einreduzieren lassen (in etwa zu 1/3) das dauert ca 15-20 Minuten.
Den Grill auf mittlere Hitze stellen oder einen Outdoor Grill anfeuern oder den Backofen auf 160° erhitzen. Die Geflügelteile salzen und pfeffern.
1/2 Tasse der Sauce in eine kleine Schale geben. Die Geflügelteile auf den Grill legen und jede Seite 10 Minuten grillen oder in eine ofenfeste Form legen und 25 min im Ofen braten. In den letzten 2-3 Minuten die Geflügelteile mit der Sauce bepinseln oder für die Geflügelteile im Ofen die Teile mit der Sauce übergiesen und weitere 15 min braten.
Die Teile auf eine Servierplatte  legen und 5 Min ruhen lassen.



Coleslaw

dies ist ein Familienrezept... wir machen unseren Slaw in Kanada so - wir wechseln lediglich zwischen Weißkraut oder Chinakohl- je nach blieben... Manchmal wird es auch mit Schnittlauch, Petersilie und Zwiebeln verfeinert - aber in der Regel belassen wir Ihn so...
Alissa

1 1/2 Pfund Chinakohl fein schneiden
2 Karotten, fein reiben
1/2 Tasse Mayonnaise
2 EL frisch gepressten Orangensaft
1 EL Zitronensaft
2 TL Zucker
etwas Salz und Pfeffer
1/4 TL Selleriesamen

In einer großen Schüssel den Kohl mit den Karotten mischen. In einer kleinen Schale die restlichen Zutaten mischen und abschmecken. Das Dressing mit dem Kohlsalat vermischen und mindestens 10 Minuten ziehen lassen. Kann man auch gut über Nacht einwirken lassen.

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