Pumkin Pie completly from scratch/ Kürbis Pie



Hello
had some more pumpkins sitting in my kitchen that needed to be turned into something sweet this time... a pumpkin pie from scratch was my idea....I mean a homemade pie filling - not a can and also a handmade pie crust.. but since i am not the best pie crust maker i decided to go with the King Arthur flour Pie Crust recipe here . This recipe is really stressless, easy and fool proof.... its not the sweetes crust on this planet but i like that if you prefer a sweeter crust increase the sugar.
The Pie Filling recipe from here turned out wonderfully smooth and rich as i like it... with the right amount of spices!
I hope you give this a try - in Germany we have Thanksgiving comming up at the end of the month and fall has just started so... this is perfect... You could decorate the pie with cut out pie dough leaves or stars..... after baking with candied maple pecans or walnuts.....
Cheers Alissa

Pumpkin Pie Filling, from Scratch (makes enough for two pies)



1 “pie pumpkin” (about 3 cups cooked) ( i used Hokkaido)
1x 370 ml can of evaporated milk
3/4 cup of brown sugar
2 tsp cinnamon (i use Saigon)
1 tsp cloves
1 tsp allspice
1/2 tsp ground ginger
1/2 tsp salt
1/2 tsp vanilla
4 eggs


two pie crusts


Halve, and then quarter the pie pumpkin. Scoop out the seeds and stringy inner parts. Don’t worry if you can’t easily get it all out, you can get the remaining strings after steaming.
Cut the pumpkin into eighths and then place in a steamer. Steam for about 25 minutes or until tender (mine took about 40 minutes). Basically you want the pumpkin soft enough you can scoop it off the skin. Allow to cool enough to handle.
reheat the oven to 425 degrees F. Scoop pumpkin into a measuring cup, measuring out three cups. Scoop off any remaining stringy parts and dispose.
In a large bowl, combine the pumpkin with remaining ingredients. Using an immersion blender, combine, taking care to puree the pumpkin.
Divide the filling between two pie crusts. With aluminum foil, carefully tent the edges of the pie crust. I made the mistake of doing this once they were in the oven and it was a bit of a disaster (my foil fell into the still soft pie, messing up the surface of the pie).
Place the pies in the oven and bake for 15 minutes. Reduce temperature to 350 degrees and bake for an additional 50 minutes, or until pies are set (check by inserting a toothpick into the centre - it should come out clean.
Serve with whipped cream.



Hallo
gestern hatte ich unglaubliche Lust einen Kürbis in etwas Süßes umzuwandeln... und habe mit für einen selbtgemachten Kürbis Pie entschieden.... geht hier auch gar nicht anders zum Glück weil wir verschont sind mit gekochtem Kürbismus in Dosen und fertigen Piecrusts.... Ich habe lange recherchiert um ein gutes Rezept zu finde  - war gar nicht so leicht weil fast jeder diese Dose Libby's Kürbis verwendet....
Ich bin fündig geworden und nun steht ein super leckerer Pie in meiner Küche und einer im Gefrierfach....
Ich bin weiss Gott keine gute Pie crust Bäckerin bisher... es ist gar nicht so leicht die genau perfekte knuspige, buttrige Kruste hinzubekommen - es gibt unendliche Rezepte und meine Oma und Mutter schütteln die einfach ohne Rezept aus dem Ärmel.... um ganz sicher zu gehen meine schöne Kürbisfüllung bekommt einen würdigen Boden habe ich auf ein Rezept aus er King Arthur Mehl Rezeptsammlung zurückgegriffen... siehe oben im englischen Teil... wer mag schreibt mich einfach an und dann übersetze ich das oder Ihr verfügt über ein eigenens Rezept das hervoragend funktioniert. Viel Spass damit!!
Alissa
Kürbis Pie Füllung (reicht für 2 Pies)

1 Kürbis (Hokkaido oder Butternut oder Muskatkürbis)
370 ml Kondensmilch (Sahne geht auch)
85 g braunen Zucker
2 TL Zimt
1 TL gemahlene Nelken
1 TL Allspice
1/2 TL gemahlener Ingwer
1/2 TL Salz
1/2 TL  Vanille Extrakt
4 Eier

Teig für 2 Pies


Den Kürbis halbieren,  vierteln und entkernen und die Fäden rauskratzen mit einem Löffel.
Den Kürbis achteln und in einen Dämpfer packen oder im Kochtopf mit etwas Wasser garen. Das Kürbisfleisch sollte so weich sein das man es leicht auskratzen kann. Die Kürbisfleisch masse pürieren und auskühlen lassen
Den Backofen auf 200°C vorheizen.
In eine Schüssel 3 Tassen des Kürbismus geben und mit allen Zutaten vermischen.
Den Pie Teig in 2 Pie Formen geben und den Teigrand mit Alufolieabdecken damit er nicht verbrennt und nun vorsichtig auf die 2 Pie die Kürbismuschung verteilen
Die Pies in den Ofen geben und 15 min backen. Nun die Hitze auf 160° reduzieren und weitere 50 Min backen - bis der Pie in der Mitte auch durchgebacken ist und ein Zahnstocher sauber rauskommt. Auskühlen lassen.
Mit Schlagsahne und wer mag kandierten Nüssen servieren

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