Perfect Macaroni & Cheese



Macaroni and Cheese

This is such comfort food and really good - not to gooey and rich as some mac'n cheese dishes - i like it this way much better - my favorit part is the Panko crunch on this one! Enjoy Alissa

1 tablespoons unsalted butter, plus more for dish
1 cups milk
1 tbsp all-purpose flour (i use arrowroot)
1/4 teaspoons kosher salt
dash freshly grated nutmeg
dash freshly ground black pepper
1/8 teaspoon cayenne pepper or piment d'espelette (if you don't like Cayenne pepper you can also use dried mustard and a spritz of worcestershire sauce and get the real traditional way!!)
3 cups grated Gruyere or grated pecorino Romano
2 tablespoons grated onion
2 cups elbow macaroni
1 cup panko

Method
1. Heat the oven to 375 degrees. Butter a casserole dish; set aside. In a medium saucepan set over medium heat, heat milk. Melt butter in a high-sided skillet over medium heat. When butter bubbles, add flour. Cook, stirring, 1 minute.
2. Slowly pour hot milk into flour-butter mixture while whisking. Continue cooking, whisking constantly, until the mixture bubbles and becomes thick.
3. Remove the pan from the heat. Stir in salt, nutmeg, black pepper, cayenne pepper.
Set sauce aside.
4. Fill a large saucepan with water. Bring to a boil. Add macaroni; cook 2 to 3 fewer minutes than manufacturer's directions, until outside of pasta is cooked and inside is underdone. (Different brands of macaroni cook at different rates; be sure to read the instructions.) Transfer the macaroni to a colander, rinse under cold running water, and drain well.
5. Place half the macaroni in casserole. Sprinkle with half the onion, a bit salt and pepper and cheese: repeat. Pour white sauce over casserole. Sprinkle with plenty panko!! Dot with butter. Cover and bake 30 min. Uncover bake 10 Min longer! Bake until browned on top. Transfer dish to a wire rack to cool for 5 minutes; serve



Macaroni and Cheese

Dies ist ein absoluter Klassiker der amerikanischen Küche und ein beliebtes Comfort Food - hier ist ein Retro Rezept - meine Lieblingsversion - sie ist nicht so fettig und schwer wie manche anderen mit viel Käse, Schmierkäse und Sahne etc..... Diese Version ist eine sehr alte aus den 1920'ern ... eigentlich gehören da normale Brotkrumen drauf ich liebe aber besonders die Pankokruste... ... Viel Vergnügen Alissa

1 EL Butter

225 ml Milch
1 EL Mehl (ich verwende Pfeilwurzelmehl))
1/4 TS Salz
Prise frisch geriebener Muskatnus
etwas frisch geriebenen Pfeffer
etwas Cayenne Pfeffer or Piment d'Espelette
350 g geriebener Gruyere oder Pecorino oder scharfen Cheddar oder anderen würzigen Käse
2 EL geriebene Zwiebel
250 g Macaroni
1 Tasse Panko

Den Backofen auf 180°C vorheizen und eine Auflaufform fetten.

Die Macaroni nach Packungsanweisung al dente kochen (sollten echt noch gut Biss haben!) und abtropfen lassen.
In der Zwischenzeit in einem kleinen Topf bei mittlerer Hitze die Milch erwärmen. In einem weiteren kleinen Topf die Butter schmelzen und wenn die Butter blasen wirft das Mehl hinzufügen und ständig weiterrühren. Nach 1 Min etwas vorsichtig die Milch hinzufügen und weiterrühren und köcheln lassen bis es anfängt anzudicken.
Den Topf sofort vom Herd nehmen und die Gewürze hinzufügen und die Sauce zur Seite stellen.
Die Hälfte der Macaroni in die Auflaufform geben und mit Käse und geriebenen Zwiebel bestreuen und etwas salz und Pfeffer. Das ganze wiederholen und dann die Sauce drübergiessen. Mit Panko bestreuen und ein paar Butterflöckchen verteilen. Mit Alufolie abdecken und 30 Min backen. Die Folie entfernen und goldbraun werden lassen (ca 10-15 Min). Etwas abkühlen lassen (5 Min. ) Servieren - guten Appetit!

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