Hello
we are in the middle of the white and green asparagus season in Germany - i keep chaing recipes and ideas to serve ne of my favorit veggies.... today i made this warm salad and it got rave reviews and i will be making this again... I just tossed a few things together and it turned out really nice
Enjoy
Alissa
Warm Tortellini Salad with Asparagus and Arugula
1 grilled chicken breast cut in stripes
12 rashers turkey bacon cut in stripes
1 cup cherry tomatoes, halved
the zest of 1 lemon
the zest of 1 lemon
1 bunch asparagus, woody ends removed, cut into 1″ pieces (about 2 cups)
1 small handful arugula, roughly chopped
1 small handful arugula, roughly chopped
1 bundle of flat parsley and basil finely chopped
a bit freshly ground nutmeg
salt and pepper
lemon juice
olive oil
1/2 cup grated Parmesan
1 package fresh cheese tortellini
1/2 cup grated Parmesan
1 package fresh cheese tortellini
Bring a big pot of salted water to a boil and blanche asparagus. Remove asparagus with a slotted spoon to a bowl full of ice water and let cool. (Leave boiling water on, you will want it for the pasta. )
Bring a large skillet to medium heat. Add bacon and chicken and saute for about 10 minutes, draining the extra fat off as you go. Turn the bacon until browned on all sides. Meanwhile add tortellini to hot water and cook until al dente.
Add cherry tomatoes and lemon zest to bacon and chicken and cook for 90 seconds. Add lemon zest and lemon juice, spices and if you like a dash of sugar. Bring to a gentle simmer and then add in asparagus and arugula. Cook for 60 seconds to warm through and add tortellini and 2/3 of the cheese. Toss together. Serve with remaining cheese and parsley and basil and a few lemon zest.
Hallo
die Tage habe ich mich in mehreren Blogs inspirieren lassen und diesen Salat kreiert - ist echt super lecker und kam auch sehr sehr gut an.... Ich habe das ganze auf Grund der Tortellini etwas mediterran gehalten und dann vom Gewürz eine kleine Wendung in den tieferen Süden gewählt... ich finde es sehr gelungen und der wird auch wieder gemacht...
Viel Spass
Alissa
1 Kilo Tortellini (z. Bsp mit Ricotta oder Käsefüllung)
1 gegrillte Geflügelbrust oder Putenbrust in Streifen geschnitten
12 Streifen Bacon oder Bauchfleich in Streifen geschnitten
1 Bund Rucola
1 Bund Petersilie und ein paar Blätter Basilikum, fein gehackt
1 Rispe Cherry Tomaten geviertelt
1 Kilo Spargel, geschält und in kleine Stücke geschnitten
Parmesankäse frisch gehobelt
etwas frisch geriebener Muskat
etwas Vanillemark
Meersalz und frisch gemahlenen Pfeffer
Zitronenzesten
2 EL Zitronensaft
etwas Zucker
Den geschälten Spargel inheißem Wasser mit Gemüsehbrühe garen und dann mit dem Schöpflöffel hinausholen und in eine Schale geben und mit Olivenöl und Zitronensaft beträufeln. In dem siedenden Wasser die Tortellini al dente kochen.
In einer heißen Pfanne den Bacon knusprig braten und die Geflügelstreifen dazugeben, dann die Tomaten hinzufügen und kurz anbraten. Würzen mit Muskat, Zitronenzesten, Zucker, Pfeffer, Salz und Vanille. Den Rucola und die Kräuter dazugeben.
In einer großen Schale die Tortellini verteilen und darauf den Spargel geben mit dem Tomaten-Bacon Kröuer mix dekorieren. Abschmecken, ggfl nachwürzen und warm oder kalt servieren.
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