Brussel Sprout & Bacon Skewers *~~* Rosenkohl & Speck Spieße
Have seen a similar appetizer in the sunset magazin and was thrilled by the simple idea... instead of making a traditional maple glazed bacon and brussle sprout kebab i decided to go more tangy and use garam Masala, garlic and ghee.... You can make a big kebab with several wrapped sprouts or you take a single one and serve it with a cocktail pick... great and fast party food... A nice Onion Chutney would go along well with this one
Enjoy Alissa
Brussel Sprout with Bacon Skewers
1 bag brussle sprouts
1 package bacon or pancetta, cut in half and then lengthwise
garam masala
ghee
2 garlic cloves
Clean the brussel sprouts and cook in salty water until tender - don't overcook. Then wrap each sprout in bacon and put them on a wodden skewer - 4 at the most. Heat a heavy griddle or pan and raost the garlic and sprinkle the sprouts with garam marsala and fry them till bacon is crispy - serve immediatly
Hallo
also die Tage habe ich Rosenkohlspieße in dem amerikanischen Kochmagazin sunset gesehen... allerdings mit Ahornsirup... das fand ich zu banal und süß... daher meine Idee mit Garam Masala und Ghee... dazu kann man hervoragend Zwiebel Chutney servieren...
Eignet sich bestens als kleiner Partyhappen...und ist fix gemacht
Viel Vergnügen
Alissa
Rosenkohl mit Speck
1 Netz Rosenkohl
1 Packung Bacon, Pancetta oder Speck halbiert und der Länge nach halbiert (als 4 Teile)
Garam Masala
2 Knoblauchzehen
Ghee
Den Rosenkohl putzen und in Salzwasser bisfest kochen. Anschließend eine Speckscheibe herumwickeln und in Garam Masala wälzen. Eine schwere Pfanne mit dem Ghee erhitzen udn den Knoblauch sanft anrösten. Die Spieße hineingeben und auf allen Seiten knusprig braten. Sofort servieren
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