Sugerless Banana Oat Muffins **~** Zuckerarme Bananen Hafer Muffins



I am trying to cut back on the sugar and my sister was kind enough to send me a bag of Xylitol - a natural sweetener that can be used just liek sugar... it looks like sugar and is just as sweet. The good part is  - its low in carbs and ist natural - super substitute for artificial sweeteners that i wouldn't use myself. Its a great product for sweetening drinks, baking etc... the only bad thing  - the price :-(

Xylitol is used also in drops, chewing gum and toothpaste! xylitol information

These muffins are a basic recipe that i enjoy for breakfast  - now they are even better as lower in calories and carbs :-)

Try its lovely - Alissa


BANANA OAT MUFFINS

100 g oats
200 g whole spelt flour (or your favorit flour)
1 1/2 tsp baking powder
1 tsp baking soda
1/4 tsp sea salt
100 g brown sugar (i used xylitol)
4 ripe bananas
60 g light olive oil
1 beaten egg
1 tsp real vanilla
75 g walnuts

Heat oven to 350°F/ Gas 4. Line a 12 hole muffin tin with paper liners.
In a large bowl, combine oats, flour, baking powder, soda and salt and sugar. Mix well and make a well in the center. Mash 4 large ripe bananas in another bowl, with a fork. Stir in the egg and olive oil. Add to the dry ingredients with nuts and fold through until just combined (don't overmix) Spoon into the paper cases and bake for 25 minute until golden brown and a skewer inserted in the middle comes out clean.

Makes 12 Muffins



Heute mal etwas gesündere oder besser gesagt zuckerfreie Muffins. Meine Schwester war so lieb mir neulich aus England Xylit mitzubringen - ein natürlicher Zuckerausstauschstoff. Er sieht aus wie Zucker - ist nicht chemisch und eignet sich hervorragend als Süßungsmittel für Diabetiker, Allergiker oder jeden der Rohzucker austauschen möchte. Schmeckt super ist aber nicht billig...
Dieses Muffin Rezept ist ein Grundrezet das ich ganz oft zum Frühstück mache - heute mal schlanker :-)... Hat super geklappt und keiner hat den Unterschied gemerkt.

Viel Spass damit
Alissa

Bananen Hafer Muffins (Zuckerfrei)

100 g Haferflocker
200 g Dinkel Vollkornmehl (oder Mehl der Wahl)
1 1/2 TL Backpulver
1 TL Natron
1/4 TL Meersalz
100 g braunen Zucker (oder Xylit)
4 reife Bananen, zerdrückt
60 g leichtes Olivenöl
1 Ei, verquirlt
etwas Vanillemark
75 g gehackte Walnüsse

Den Ofen auf 180°C vorheizen und ein Muffinblech mit Papierförmich auslegen. Die trockenen Zutaten in einer Rührschüssel abwiegen und vermischen. Die restlichen Zutaten unterheben und kurz vermischen so das alles eben feucht ist - bitte nicht übermischen! Die Muffin form zu 3/4 füllen und etwa 25 Min backen.

Macht 12 Muffins

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