Warum seid Ihr Foodblogger geworden?

Hallo
ich bin noch ganz neu bei der Bloggerei und erst vor ein paar Monate damit angefangen.
Seit ca. 2 Jahren schlummerte ein Entwurf in Blogger – bisher fehlte mir die Zeit, Muse und Mut damit zu beginnen.
Warum habe ich angefangen? Ich denke meine langjährige intensive Arbeit im Forum der Taste of Home Seite, meine Zeit in Chefkoch und meine leidenschaftliche Verbindung in die Welt der internationalen Foodblogs hat irgendwann den Wunsch in mir erweckt eigenständig und authentisch arbeiten zu können wann und wie ich will. Die vielseitigen Möglichkeiten die sich in einem eigenen Blog haben mich dann überzeugt es einfach zu versuchen.
Ich verbringe seither viel schöne Zeit rund um meinen Blog – ich probiere neue Gerichte, vertiefe mich in Recherchen wenn ich kann, präsentiere Familienrezepte, experimentiere und lerne dazu. Ich beschäftige mich mit Food Fotografie, Layoutgestaltung, Blogfunktionen und die Beantwortung der Mails, Kommentare und Telefonate…. Ich denke darüber nach was ich demnächst bloggen könnte und wühle mich durch Stapel von Rezepte die ich angesammelt habe oder versinke in Kochbücher und Magazine, plane Familienessen und Einkäufe.
.
Dieser Blog bin ich – authentischer geht es nicht, er ist so kunterbunt wie ich mich fühle, zeigt meine Fehler, Humor und Kanten…ich bleibe mir treu und verfolge meinen eigenen Stil und Weg der immer wieder abzeigt ganz besonders kulinarisch. Herein fließt meine ganze Leidenschaft für Genuß und Essen. Ich lebe und atme Food, beschäftige mich mit Rezepten, Kochtechniken… Mich findet man durchs Leben wandernd und meine Augen und Nase gerichtet auf Gewürze, Kräuter und Gemüse oder Obst… ich stürze mich auf ausgefallene Tischdeko oder Stoffe…durchstöbere Flohmärkte nach alter Keramik und Geschirr… nutze Messebesuche der Ambiente und Tendence um mich auch in meinem Hobby auf dem Laufenden in der Welt des Kochen zu halten… ich lernen ständig dazu und auch dies Dank fleißigen Studierens anderer Blogger oder Köche.

Für mich ist das Bloggen eine Art Therapie. Es hilf mir mich kulinarisch zu sortieren und meine Rezepte zu ordnen, es unterstützt und zwingt mich zu konzentrieren und sauber und akkurat zu arbeiten, gibt mir die Chance meiner ganzen Kreativität und Abenteuergeist freien Lauf zu lassen und an meinen Fehlern und meiner Aufgabe zu wachsen… ich muss immer wieder über mich lachen und schmunzeln was ich da wieder geschrieben habe - besonders in Englisch – meine Zweitsprache.
Die vielen Mails, Kommentare oder Telefonate mit anderen Bloggern, Freunden und Lesern bestärken und bestätigen mich und machen mir super viel Freude. Ich habe tolle neue Leute kennengelernt die ich nicht missen möchte!

Das Resultat dieses Blogs wird hoffentlich ein lustiges, authentisches und besonderes Kochbuch für meine Familie, Freunde, Leser und besonders für meinen Sohn sein.

Diskussionsanstoss
Warum habt Ihr Euch entschieden zu bloggen oder Kochbücher zu schreiben. Wie seid Ihr dazugekommen? Wie geht es Euch damit? Was erlebt ihr so? Wacht Ihr auch manchmal auf mit einer Idee für den Blog oder lauft Ihr über den Markt und nehmt etwas mit was ihr sonst nicht gekauft hättet aber für den Blog probiert ihr es mal aus…? Hat sich für Euch was geändert? Was würdet Ihr ändern? Was vermisst Ihr oder oder??
Warum faszinieren Euch Blogs, warum liest Du meinen? Denkst Du darüber nach auch einen zu starten? Warum würdest Du es nicht tun….

Freue mich von Euch zu lesen!

LG Alissa

Why did you become a food blogger, food writer..? Why do you read blogs?

Hello

spending the past few months working on my blog, cooking new dishes or all time family favourites, working on new discoveries and inventions... on the other hand learning about layout, food photography, researching additional information on the current subject, finding suitable images and much more pours with all my love and deep affection and tons of fun into my site.
I have started to create a authentic blog that shows who I am and what I am about. I live and breath food, cherish recipes, wander through the world absorbing spices, herbs, rare vegetables, learning the basic cooking techniques, developing taste and a feeling for flavour and texture combinations, drifting away reading cookbooks, food writing from bloggers, travel gourmets, historic tid bids....
I have started very early in life to get interested in preparing food and what food is al about.... The international background of my family added to the recipe box and food tasting experiences - I was always exposed to many different cuisines and dishes. The open mind and chances to travel many places opened a fascinating world to me and even as a teenager I started buying cookbooks where ever i was.

For me blogging is like therapy it helps me to clear my culinary brain and sort out the piles of recipes, makes me focus and forces me to work accurate, gives me the opportunity to be creative and adventurous, I grow from this a lot.. It makes my laugh at my mistakes, especially in English which is my second language. I get to meet the most fascinating bloggers and readers that care and send me mails or comment on my blog. I enjoy that very much and it builds up my confidence that I am doing the right thing.

The end result will be a hopefully enjoyable keepsake for my family, friends and most important of all to my son.

Why did I start this? I guess working very passionately on the TOH bulleting board and Chefkoch site for many years and reading food blogs like books developed the wish to do something similar where I am limitless and authentic... on my own... For 2 years I had a layout slumbering in blogger... this year I was brave enough to just try... First only in English and then after a few mails and hints bilingual... I love it and I am deeply content with the way it works so far... always room for improves and such but for now I am fine with it!!

If you don't mind - How about YOU - why are you so passionate about Food, Cooking, Blogging and Writing? Or why do you enjoy reading Blogs? Do you use Blogs as new internet cookbooks? Would you recommend others to become a food blogger or food writer.... What do you like about it and what would you like to change?

Lukewarm Carrot Salad - Lauwarmer Karottensalat



Hello

this is a standard side dish or salad in my family. My mom made it since i can remember and i have taken this into my recipe box without thinking. My son basically grew up on this bright and colorful healthy recipe, he would gobble up a huge plate when he was barely 3 Y - this is a lovely way to feed your child some vitamins.
This recipe its made from crunchy orange carrots supplemented with parsley, some maple syrup or brown sugar, olive oil, vegetable stock and a bit of salt and pepper - thats all. It's not only very popular with the young ones but also adults especially if you add a bit of nigella seeds or a bit of spice depending with what you combine this salad. Sorry i can't give precise amounts as i make mine blind without thinking and never measuer. Enjoy Alissa

Lukewarm Carrot Salad

6 large Carrots, sliced
vegetable broth (i use organic MSG free)
Olive oil
flat parsley finely chopped
Salt & pepper
Maple sirup, brown sugar or agave sirup
a bit lemon juice
nigella seeds

Cook the carrots in vegetable broth till almost done - they can have a bit if a bite to it. Drainand cath a bit of the broth. Return the carrots to the pot and drizzle a bit of oil and the syrup and stir a bit till the carrots are glazed. Then mix all the other ingredients together to make a nice dressing and taste to your liking. Serve lukewarm or cold...


Hallo

dieser Karottensalat ist ein Familienrezept meiner Mutter der ohne weiter darüber nahczudenken von mir übernommen wurde. Mein Sohn ist damit praktisch großgeworden. als er ein Kleinkind hat er davon einen riesige Protion verspeisen können - die Vinaigrette tropfte von seinen kleinen Fingern und Kinn - die geschmackliche Kombination aus süß, sauer und milder Würze warne für ihn und viele andere Kinder die es bei uns gegessen haben schmackhaft! Die ist der perfekte Salat um Kinder Gemüse nahezu bringen! Mit etwas mehr Würze und angepasst an den Hauptgang ist es für jeden Erwachsenen eine köstliche Beilage. Ich mag es sehr gerne mit Schwarzkümmel oder geröstetem Sesam. Am besten schmeckt es lauwarm. Ich bereite es blind zu und schreibe mir die genauen Mengen nicht auf - daher ist es jedesmal ähnlich und doch wieder neu. Ich bitte Euch es einfach auszuprobieren! Alissa

Lauwarmer Karottensalat

6 Karotten, in Scheiben geschnitten

Gemüsebrühe ( ich verwende Glutamatfreie mit Hefeflocken aus dem Biosupermarkt)
Olivenöl
Petersilie feingehackt
Agavendicksaft, Ahornsirup oder brauner Zucker
etwas frischen Zitronensaft
Salz & Pfeffer
Schwwarzkümmel

Die Karotten in der Brühe kochen bis sie noch bissfest sind. Abschütten und etwas der Brühe auffangen. In dem Topf mit olivenöl beträufeln und den Zucker darüber geben und schwenken. Die anderen Zutaten hinzufügen und abschmecken. Lauwarm servieren

Gossip Girl gone bad!

Mit neuer Haarfarbe und viel Girlypower glänzt Gossip Girl Leighton Meester (Blair Waldorf) in dem brandneuen Musikvideo der Band Cobra Starship. Die 23-Jährige zeigt in dem Video zum Song "Good Girls Go Bad", dass sie nicht nur eine ausgezeichnete Schauspielerin ist, sondern auch singen kann.


Schaut euch das Video an und schreibt, was ihr davon haltet...


Gossip Girl gone bad!

Mit neuer Haarfarbe und viel Girlypower glänzt Gossip Girl Leighton Meester (Blair Waldorf) in dem brandneuen Musikvideo der Band Cobra Starship. Die 23-Jährige zeigt in dem Video zum Song "Good Girls Go Bad", dass sie nicht nur eine ausgezeichnete Schauspielerin ist, sondern auch singen kann.


Schaut euch das Video an und schreibt, was ihr davon haltet...


Verona Pooth - Hot Shoot With The 58 Rag

Isu Satu Putaran Rasionalisasi Kecurangan

Isu Satu Putaran Rasionalisasi Kecurangan-
Pilpres 2009 di isukan hanya berlangsuang satu putaran. Hal ini berdasarkan sebuah hasil survey dari sebuah lembaga survey yang menyatakan bahwa salah satu Capres akan mendapatkan sekitar 67 % suara yang berarti tidak diperlukan putaran kedua karena telah memenuhi syarat 50+1 yang disyaratkan oleh UU.

Hasil Survey ini mendapat perhatian yang cukup besar dari berbagai kalangan khususnya Capres-Cawapres maupun tim suksesnya yang merupakan kompetitor dari capres yang dikabarkan menurut hasil survey akan menang dalam satu putaran.Hasil ini mereka anggap tidak rasional.

Menurut beberapa orang bahwa hal ini merupakan pengarahan yang tidak mendidik serta tidak realistis dan kesannya dibuat-buat karena Lembaga survey tersebut didanai oleh konsultan pemenagan salah satu calon. Akan tetapi hal ini dibantah oleh lembaga survey tersebut dengan menyatakan bahwa surevey tersebut diadakan sesuai dengan prosedur dan mekanisme survey yang benar dan kemungkinan kesalahanya hanya sekitar 2 %.

Melihat dari jumlah suara koalisi partai yang mendukung Capres yang mempunyai suara sekitar 51 % dari total suara pada Pileg April kemaren, hal ini memang rasional bahwa hanya ada satu putaran. Akan tetapi melihat banyaknya kader-kader partai yang yang membelot mendukung capres lain, hal itu dapat terbantahkan, ditambah hasil survey lembaga lain yang menyatakan bahwa Pilpres 2009 ini berlangsung dua putaran.

Belajar dari peran dan fungsi propaganda, maka isu ini dapat di indikasikan hanya sebuah alat untuk sebuah langkah untuk mencapi tujuan yang berfungsi sebagai hegemoni.Sehingga ada gerakan yang nantinya dapat tertutup atau dikaburkan, minimal menimalisir sebuah reaksi kontra. Yang jelas isu ini merupakan tahapan proses yang nantinya dapat menjadi sebuah rasionalisasi.

Mad To Eat Madras, No Win With A Vindaloo

I'd been craving for a Indian curry for a few days now......so..after playing soccer on Sunday(humid weather but we won 7-5)..I collected some food from the restaurant...and, on returning from my Radio Show..we sat outside in the garden. The Madras curry was delicious and not too hot so as to make it unmatchable with a wine. I've just purchased a few Grüner Veltliner..and decided on this mid-range example.
Loimer Grüner Veltliner 'Terrassen' 2007
Kamptal, Austria

Voted by Falstaff as best wine in it's class in this super vintage and one can see w
hy. Reserved nose..trace of the smoky character...improved with airing...crunchy spices on the palate....white pepper....fresh..clear fruit...the acidity at the back..leaving the rest to impress you...tight minerals...this goes down SO easily...like sandpapered velvet. Hard to leave alone on a warm summer's evening....even the Madras had to accept defeat.
Points 16.75
Here we go again....memories...back in the 60's..an evening out in the pub was followed by a visit to any of the many Indian restaurants...the intention being..the curry would help you recover from the excess beer. Over a period of time you got used to the Madras curry and didn't have to gulp water (or beer if you hadn't had enough already). I applied for a job and had to go to London. I didn't get the one I wanted....but was offered another in Bristol...which changed my life...one small decision. Anyway...after the interview...I wandered the streets and found an Indian restaurant with a large milk machine by the entrance. I was met by a smiling waiter..and after leading me to my table..he presented me with the menu. I was feeling good...and when he returned I decided (for the first time ever) to order a 'Vindaloo'..which is the next step up from Madras. 'Beef Vindaloo please'...his eyes widened..'Oh No No No sir...NO'....I tried again ' A Beef Vindaloo please' ...and the same reaction....OK Barry..you are 21..you have a new job.. you will be leaving home...you decide and insist...so I did. He left shaking his head. I was day-dreaming about the future...and after 20 minutes..he returned with a dark red fiery plate. Was there a scowl as he placed it in front of me? He left before I could order some water. I checked to see where he was.....and saw he was standing near the kitchen...his eyes fixed on me. Not to be defeated....I plunged my fork into the 'heatwave' and propelled it into my mouth. Hmmm...meat is tender...very nice..what is all the fuss about...YIKES...oh no..this is hot...very hot..where is that water I should have ordered...can't speak..so can't call him...think Barry..think. The milk machine..carton milk...quick as I could I headed for the door...searching my pocket for the correct amount...I forced the coin into my 'saviour'...there was a cluck-cluck-cluck and the milk appeared. I tore open the carton..and my head looking to the stars..I gulped and gulped and gulped......ahhh...saved...and as I finally decided I could take a normal breath..I saw..out of the corner of my eye..the head of the waiter nodding his head up and down..as if to say..... 'I Warned You'.
I managed to finish the meal..with some ordered water.
Most Indians drink Whiskey with their strong curries..which sounds like pouring petrol on a burning fire
....

Hazelnut Toffee Bars - Haselnuss Karamel Schokoriegel



Chocolate Hazelnut Toffee Bar

this is a superb Hilaire Walden Recipe from her Cookie Cookbook - Just look at the pic.. the those three layers of pure enjoyment... the delivilsh sticky toffee with the toasted hazelnuts that give a wonderful crunch... the chocolaty flaky crust and the bittersweet chocolate topping... i tell you you eat this - DON'T THINK about the calories just enjoy this very special moment.... you don't have to finish the whole pan just a sliver will do... in that slip second there aren't any problems i tell you... maybe later at the dentist but who cares -lol... No really this is the best bar recipe i have ever tried and is so easy to make... Please give it a try and surprise sour loved ones!! I buy my toasted hazelnuts in a turkish food store - apparently most hazelnuts for the European market are harvested in Turkey. That's where Ferrero buys their hazelnuts for their products and with good reasons as they have an amazing quality! Cheers Alissa

Dough
225g flour (i used spelt)
1/2 tsp baking powder
115 butter, chopped in small cubes
50 g brown sugar
2 Tbsp ground almonds
150 g dark chocolate, melted

Filling
175 g butter
115 g sugar
2 tbsp corn syrup or golden syrup
175 ml condensed milk
150 gr whole toasted hazelnuts

Topping
225 g dark chocolate
1 tsp vegetable oil

1. Preheat the oven to 160°C (325°F, gas mark 3) and line the base or grease a small Swiss roll tin measuring 20 x 30cm (8 x 12in).
2. Sift flour and baking powder in a big bowl. Add the butter cubes and kenad in , add sugar and keep kenading then add melted chocolate and ground almonds and make a nice dough. Press firmly into baking tin and male a few holes with a fork. Bake in the oven for 20 mins until firm on top. Remove from the oven and set aside to cool while you make the hazelnut caramel layer.
3. In a medium-sized saucepan and over a medium heat, melt the butter and then add the condensed milk, syrup and sugar. Turn the heat to low and stir continuously for 12-15 mins until the mixture is dark caramel in colour - do not let it burn. Remove from the heat and stir in the nuts. Spread evenly over the chocolate base and allow to cool.
4. Meanwhile, melt the chocolate in a bowl sitting over a saucepan of simmering water (also known as a bain marie). When it is melted, stir in the oil and then pour over the caramel layer and smooth out, leaving to cool and set. Cut into squares.These will keep for a week in an airtight container.


Schokoladen-Toffee Schnitte

dies unglaublich leckere Schnitte habe ich in Hilaire Waldens Cookie Kochbuch gefunden. Gestern Nachmittag, ein eher schwüler trüber Tag in Rheinhessen, hatte ich Lust dieses Rezept auszuprobieren. Die gerösteten geschälten Haselnüsse habe ich mir in einem türkischen Geschäft gekauft. Dort finde ich gute Qualität und zu einem akzeptablen Preis. Ferrero importiert die meisten Haselnüsse aus der Türkei z. Bsp. für unsere geliebte Nutella. Zurück zu den teuflischen Schnitten... die Zubereitung ist einfach nur beim Karamell muss man etas aufpassen aber es lohnt sich der Geschmak ist unglaublich...stellt euch das vor eine schmelzende, mürbe.. schokoladige Keksgrundlage.. dann folgt der Knaller eine klebrige, süße, karamellige Schicht mit gerösteten Nüssen...dem folgt eine krönender schokoladiger Abschluss... das it ein ganz tolles Erlebnis, Biss, klebrige Süße und ein abrundendes zartbittereres Schokoladengefühl... TOLL... Mal nicht an die leidigen Kalorien denken einfach ein kleines Eckchen mit geschlossenen Augen geniessen - viel besser als ein gekaufter Riegel!!! Probiert mal...Alissa

Schokoladen- Toffee-Schnitte

225 g Mehl
1/2 TL Backpulver
115 g Butter
50 g heller Rohrzucker
2 EL gemahlene Mandeln
150 g geschmolzene Zartbitterschokolade

175 g Butter
115 g Zucker
2 EL heller Sirup
175 ml Kondensmilch
115 g geröstete Haselnüsse

225 g Bitterschokolade
1 TL Speiseöl

Den Ofen auf 160°C vorheizen. eine flache 30 x 20 cm große Backform einfetten. Mehl und Backpulver in eine große Schüssel sieben. Die zerkleinerte butter einkneten und den Zucker unterrühren. Die zerlassene Schokolade und die gemahlenen Mandeln einarbeiten.
Den Teig in die vorbereitete Form drücken und mit einer Gabel einstechen. 25-30 Min backen, bis der Teig fest ist. Abkühlen lassen.
Für die Decke die Butter zerkleinern und mit Zucker, Sirup und Kondensmilch mischen und erwärmen, bis die Butter geschmolzen und der Zucker aufgelöst ist und es dicklich und karamellig wird, die Nüsse untermischen. Die Mischung auf die Teigplatte geben und gleichmäßig verteilen.
Festwerden lassen. Die Schokolade in einer Schüssel über heißem Wasser zerlassen. Auf der Toffee-Decke verteilen. Festwerden lassen, bevor das Gebäck in schmale Schnitten geschnitten wird.

Another Aircooled Project From East Germany!

Hier zu sehen, der vor kurzem erst fertig gestellte Cal Looker von Andre Männel aus Lößnitz / Erzgebirge. Die Oldstyler sind begeistert!

Batu Menjadi Sup Untuk Presiden

Batu Menjadi Sup Untuk Presiden
Alkisah pada jaman dulu ada seoarang pemuda yang mengembara dari satu desa kedesa lain untuk mencari arti hidup. Pada suatu hari pemuda tersebut sampai pada satu desa yang sunyi. Dipusat desa dia menemukan beberapa orang sedang duduk berbincang-bincang dan bertanya kepada mereka, apa yang sedang terjadi pada desa tersebut sehingga desa tersebut macam desa tidak berpenghuni. Penduduk desa itu menjawaba bahwa hal itu terjadi karena desa tersebut sangat menginginkan sup yang enak. Akan tetapi mereka tidak mampu membuatnya karena tidak mempunyai bahan-bahan. Hal itulah membuat orang desa tersebut putus kehilangan gairah untuk hidup.

Mendengar jawaban dari orang desa tersebut pemuda itu pergi kepinggiran desa dan mengambil sebiji batu krikil dan kembali kepada mereka. Kemudian pemuda itu berkata kepada mereka bahwa dia mampu membuat sup yang enak untuk mereka karena dia punya batu ajaib . Mendengar hal itu penduduk desa itu semua berkumpul di lapangan.

Setelah semua penduduk berkumpul pemuda tersebut meminta kepada penduduk agar menyediakan kuali yang besar yang telah diisi oleh air penuh dan ditempakan pada perapian. Sebagian penduduk bertanya tanya dan ada juga yang pesemis dengan hal itu. Tapi karena pemuda tersebut mengatakan mempunyai batu ajaib, penduduk desa tersebut hanya menurut saja.

Kuali telah berada ditungku perapian dengan air penuh. Pemuda tersebut memasuk batu "ajaib" nya tadi. Beberapa saat kemudian pemuda itu mengaduk dan mencecapnya dan berkata, sup enak, tapi alangkah lebih enak bila ditambahkan sedikit garam, seorang penduduk mengatakan bahwa dia mempunyai garam dan langsung mengambilnya kerumah. Pemuda tersebut memasukkan garamnya dan mengaduknya dan berkata ohh.. makin enak, tapi makin enak bila ada sedikit cabe. Seorang penduduk mengatakan dia punya cabe dan mengambilnya dikebun. Pemuda tersebut mengaduknya kembali dan menyatakan hal sama seperti awal sehingga bawang, daun prei, daun sup, kentang, wortel, dan daging dll ( Bumbu Sup) telah ada dan telah dimasukkan kedalam kuali.

Aroma Sup sudah menyebar dan baunya enak sekali, membuat penduduk desa nampak berseri-seri. Beberapa saat kemudian sup sudah masak. Pemuda tersebut mempersilahkan penduduk desa mencicipinya. Sungguh sup yang enak dan lezat. Penduduk desa tersebut sungguh gembira ria menikmati sup yang lezat tersebut.

Pendudk desa tersebut semu kebagian. Desa yang sepi tersebut kembali menjadi desa yang meriah dan punya gairah untuk melanjutkan hidupnya. Melihat hal itu pemuda tersebut pamit kepada penduduk desa tersebut. Penduduk desa terebut sangat berterima kasih kepada pemuda tersebut. Setelah berjalan beberapa langkah, seoarang penduduk berseru, hai pengembara batu "ajaib" mu ketinggalan. Pemuda itu berkata, simpan saja untuk kalian. Kemudia pendudk desa tersebut bertanya bagaiman menggunakan batu tersebut kalau mereka mau membuat sup. Pemuda itu menjawab, ada dan tanpa ada batu tersebut kalian tetap bisa membuat sup seperti tadi bila kalian membuat sup dengan cara seperti tadi.

Dari cerita diatas banyak sekali makna yang dapat kita peroleh yang bisa kita pelajari untuk kehidupan kita terkhusus bagi seorang pemimpin. Dimana seorang pemimpin haruslah mampu membuat hal kecil menjadi besar. Membuat rangsangan agar orang lain dapat bekerja sama dalam mencapai tujuan bersama. Karena banyak kelebihan dan kekurangan manusia bila disatukan akan menjadi kekuatan yang luar biasa.

Loquat Ginger Jam - Wollmispel Ingwer Marmelade


Loquat

yesterday i went to a turkish green grocer and discovered a box with apricot like fruit - it was sitting way behind in a corner and i almost missed it... there was no sign what it is but i thought this would a nice adventure to do something with it.... i got a big bag fill and imediatly took a pic and asked a good friend from my german bulletin board what this is... he , being a garden engineer and lover of forgotten fruit and herbs, told me they were loquats... I started to read research the internet about this fruit and the wherabouts and such and got really sucked into it...It is also called Nispero, Mispero or Nespoli...
This fruit origins in china and traveld all over the world. It is very popular in Japan and went through Hawaii to the USA etc... but they are also very common in the middle east , southern europe, Australia, Brasil and India.... No wonder i caught my eye i am always drawn towards asian things
The fruit itself feels like an apricot and on the inside has 2 big brown seeds, The skin is thin and can be peeled off. It has a sweet bitter taste - hard to discribe... I flipped through many pages and decided to make a recipe from the bahamas... a loquat ginger jam .... i had it on toast this morning and i think it is really nice ut i think it would be much nicer on cheese or with grilled meat!! If you happen to find loquats - try them... they seem to make good cobblers and chutneys too.... Cheers Alissa

"The loquat is comparable with its distant relative, the apple, in many aspects, with a high sugar, acid and pectin content. It is eaten as a fresh fruit and mixes well with other fruits in fresh fruit salads or fruit cups. Firm, slightly immature fruits are best for making pies or tarts. The fruits are also commonly used to make jam, jelly, and chutney, and are often served poached in light syrup.

Loquat syrup is used in Chinese medicine for soothing the throat like a cough drop. The leaves, combined with other ingredients and known as pipa gao, it acts as a demulcent and an expectorant, as well as to soothe the digestive and respiratory systems. Loquats can also be used to make light wine.

Like most related plants, the seeds (pips) and young leaves of the plant are slightly poisonous, containing small amounts of cyanogenetic glycocides which release cyanide when digested, though the low concentration and bitter flavour normally prevents enough being eaten to cause harm. Wikipedia"


I took some pictures for you to have a closer look!! Have fun Alissa











Loquat Ginger Jam

2 lbs loquat, seeded and cut in half
thumb thick piece of ginger grated
2 lbs preserving sugar (or regular suger - loquats have lots of pectin and jell well)
juice of one lime
juice of one orange
2 cup water

Put all in a big heavy poto and bring to a rolling boil while stirring, be careful it doesn't burn, add water if oyu don't have enough liquid!! Take foam of, puree. Make a jell test and if the jam starts to thicken fill in steril jars, seal turn upside down and turn around after 5 Min. Finished!


Japanische Wollmispel

ich habe gestern bei einem Einkauf bei meinem Lieblingstürken in einer versteckten Kiste in der Ecke des Ladens diese aprikosenähnlichen Früchte entdeckt und abenteuerlustig wie ich bin sofort gekauft - es stand kein Schild da was es ist und die Verkäuferin konnte mir auch nicht helfen.... aber ich wusste ich könnte ja in Chefkoch Gwexhaus fragen, wenn einer etwas über Pflanzen, Kräuter und die Natur weiss dann er und so war es auch innerhalb von wenigen Minuten antwortete er auf meine KM mit Foto der für mich wundersamen Frucht mit Wollmispel... Cool... ich mich umgehend in das Thema eingelesen und fasziniert von dieser Pflanze die aus China kommt und gerade in Japan so populär ist... jetzt weiss ich auch warum sie mich so angelacht hat mit meiner Liebe zu Asien musste sie mir ins Auge fallen. Aber in Nahmen Osten und Südeuropa ist die Wollmispel sehr populär und wird gerne in Marmelade, Gelee oder Sirup verwendet. Ich habe recherchiert und mich für ein Rezept aus den Bahamas entschieden und die sehr reifen und duftenden Früchte sofort eingekocht. Foto wie sie innen aussehen habe ich gemacht - siehe englischer Text.
Die Marmelade habe ihc mir heute morgen auf mein Toast geschmier tund ich fand sie sher lecker nicht so süß wie ich es persönlich lieber mag aber erfrischend und köstliche. Ich stelle sie mir aber viel besser zu Käse vor! Also wenn ihr demnächst so einer Wollmispel begegnet dann unbedingt zu greifen und verwerten!! Vielleicht kennt ihs aber natürlich auch sehr gut und könnt mir schöne Rezepte weiterleiten .- darüber würde ich mich riesig freuen!! Liebe Grüße Alissa

Wollmispel Ingwer Marmelade

1 KG Wollmispeln entkernt und halbiert
1 KG Gelierzucker 1:1
Daumendickes Stück Ingwer, gerieben
Saft einer Orange
Saft einer Limette
1-2 Tasse Wasser

Alles in einem großen schweren Topf geben und unter rühren zum kochen bringen, aufpassen das es nicht anbrennt - eventuell mehr Flüssigkeit zu geben, pürieren, Schaum abnehmen und Geliertest machen. Wenn die Marmelade gut iengekocht und dicklich ist in sterile Gläser füllen, verschliessen, auf den Kopf stellen und nach 5 Min umdrehen. Fertig.

T2a rockt!

Im Bus wurden die Frischluftgebläse inkl. Abdeckung verbaut, die Kickpanels und der Teppich im Fahrerhaus. Die Beifahrertür ist nun auch fertig komplettiert und an den Bus gekommen. Zu guter letzt wurde das Schiebefenster (Danke nochmal an Christoph/Bugwelder) in der Schiebetür eingebaut.

1001 Night Muffaletta



Muffaletta History


The muffuletta sandwich originated in 1906 at Central Grocery, which was operated by Salvatore Lupo, a Sicilian immigrant. The sandwich is popular with city natives and visitors, and has been described as "one of the great sandwiches of the world."[1] Central Grocery still serves the sandwich using the original recipe. Other variations are served throughout the city. The locals have differing opinions on which shop serves the best muffuletta. The sandwich is so popular that it is served at Disney World's Riverside Resort Food Court.

Central Grocery, the originator of the muffuletta. A typical muffuletta consists of one muffuletta loaf, split horizontally. The loaf is then covered with a marinated olive salad, then layers of capicola, salami, mortadella, emmentaler, and provolone. The sandwich is sometimes heated through to soften the provolone. The size of the muffuletta is enough to feed more than one person, and many stores tend to sell quarter or half-muffulettas.
The olive salad is considered the heart of the sandwich, and consists primarily of olives, along with celery, cauliflower and carrot. The ingredients are combined, seasonings are added, covered in olive oil and allowed to combine for at least 24 hours. Prepared olive salad for muffulettas can also be bought by the jar in New Orleans grocery stores.
Source: Wikipedia


1001 Night Muffaletta


this recipe is from a vegan recipe site - i just twisted it a bit. It had my name all over and i had to try and since i had a ripe and perfect avocado waiting - it was on the menu today! This is a lipsmacking recipe that i will make many many times and it looks pretty too!! If you are looking for something vegetarian and healthy this summer you should give this a try!! Cheers Alissa


1 small can Chickpeas, drained and rinsed (shelled)
1/2 red pepper, roasted, skinned and chopped (or from a jar)
1 tbsp olive oil
juice of 1 lime
salt & pepper
1 tsp tahin
3/4 cup sliced green olives
3/4 cup sliced black olives
1/2 mild jalapenos or chiles chopped
2 garlic cloves minced
1 tbsp capers
2 tbsp fresh parsley
1 tsp dried oregano
1/4 cup olive oil
2 tbsp white balsamic vinegar
salt & freshly ground pepper
1 loaf crusy italian bread
1 large ripe avocado, pitted and sliced
1 large heirloom tomato sliced

In a food processor combine the chickpeas, roasted red pepper, 1 tbsp olive oil, lime juice salt & pepper and tahin until smooth.
Set aside.
In a medium bowl, combine both kinds of olives with the banana peppers, garlic, capers, parsley, oregano, oil, vinegar, and salt and pepper to taste. Set aside.
Use a serrated knife to cut the bread in half horizontally and remove some of the inside to make room for the filling. Spoon some of the liquid from the olive salad onto the cut sides of the bread.
Spread the reserved chickpea mixture on the bottom half of the bread. Layer the avocado and tomato on top, then spread the olive salad evenly over all. Top with the top half of the bread loaf. Using a serrated knife, cut the sandwich into four wedges and serve.
Serves 4.


http://www.veganpeace.com/recipe_pages/recipes/ChickpeaAndAvocadoMuffaletta.htm




1001 Nacht Muffaletta

dieses Rezept habe ich auf einer Veganen Rezeptseite gefunden und leicht verändert... ich musste es sofort probieren - das hat echt nach mir gerufen! Eine reife perfekte Avocado hat bereits auf eine Verwendung gewartet und los ging es. Dieser Sandwich ist unglaublich - es hat alles was ich liebe und schmeckt super lecker... also wenn ihr diesen Sommer nach einem gesunden vegetarischen Sandwich gelüstet - dieser ist es!! Unbedingt ausprobieren und meldet Euch wenn es Euch geschmeckt hat... Teller die in die Küche zurückgegangen sind will ich gar nicht sehen ;-)) Guten Appetit! Alissa

1 kleine Dose Kichererbsen, abgetropft und geschält
1/2 geröstete rote Paprika (oder aus dem Glas)
1 EL Olivenöl
Saft einer Limette
Salat & Pfeffer
1 TL Tahin
20 grüne Oliven gehackt
20 schwarze Oliven gehackt
4 milde jalapenos or eingelegte Peperoni, gehackt
2 garlic cloves minced
1 EL Kapern
2 EL Petersilie gehackt
1 TL getrockneter Oregano
6 EL Olivenöl
2 EL Weißer Balsamico
Salz & Pfeffer
1 Laib türkisches oder italienisches Weißbrot (etwas breiter sollte es sein)
1-2 reife Avocado, geschält, entkernt und geschnitten
1 große reife Tomate

In einem Blender oder mit dem Zauberstab die Kichererbsen, geröstete Paprika, 1 EL Olivenöl, Tahin und Salz & Pfeffer pürieren
Set aside.
In einer mittleren Schüssel, Oliven, Karpern, Jalapeno, Petersilie, Oregano, Öl, Essig Salz & Pfeffer mischen und zur Seite stellen.
Mit einem scharfen Messer das Brot längs aufscheiden und etwas von dem Teigrauspulen. Den Kichererbsenmix auf das Unterteil streichen dann Avocado und Tomaten auflegen und mit Olivensalat abschliessen das überschüssige Dressing innen in das Oberteil träufeln (siehe Bild) Das Oberteil auflegen und festdrücken udn mit einem scharfen Brotmesser in 4 Teile schneiden und sofort servieren...... Guten Appetit

Hentikan Politisasi Agama

Hentikan Politisasi Agama-Beberapa hari belakangan ini ada isu yang sungguh kontroversial yaitu mengenai kebenaran agama apa yang dianut oleh istri salah seorang Cawapres pada pilpres 2009. Isu yang berkembang adalah bahawa istri salah seorang pasangan Cawapres tersebut beragama kristen, yakni Kristen Katolik.

Isu ini berawal dari berita yang dimuat oleh Tabloid Indonesia Monitor edisi 40 Tahun I/3-9 Juni 2009 yang berasal dari hasil wawancara dengan Habib Husein Al Habsy yang diberi judul "Apa Pks tidak tahu istri boediono Katolik?". Kemudian Fotocopi dari berita ini disebarkan pada saat kampanye seorang capres yang merupakan rival dari pasangan cawapres tersebut.

Beberapa pihak mengatakan bahwa ini merupkan bentuk Black Campaign, dan bahkan pihak yang merasa pihaknya dirugikan menuntut supaya pihak yang bertanggung jawab dalam kampanye saat terjadinya penyebaran selebaran yang mempertanyakan agama yang dianut oleh seoarng istri cawapres yang merupakan rivalnya pada pilpres 2009 ini meminta maaf dan mengklarifikasi kejadian tersebut.

Dari isu ini ada beberapa pertanyan menarik yang perlu kita jawab yaitu :
  1. Mengapa saat ini dipersoalkan dan diungkap ke publik?
  2. Apakah ada peraturan perundang-undangan di indonesia yang melarang menganut agama yang sah?
  3. Kalau memang benar Istri cawapres tersebut Katolik apakah salah?
Untuk menjawab pertanyaan ini kami pemuda indonesia baru mengembalikan kepada para pembaca. Akan tetapi menurut kami perbedaan agama bukanlah sesuatu yang perlu dipertentangkan apalagi sampai dijadikan komoditas politik. Karena agama merupakan hubungan personal dengan yang Iahi bukan hubungan manusia dengan manusia.Negara indonesia bukan negara agama tetapi negara NKRI yang nasionalis dan demokratis.

Across Europe in 3 Days


















How about this for a trip..Spain..through Germany to Austria(Hungary)..all in the space of 3 days....all about the same price..under the € 20,-- mark......

Muga Reserva 2005
Rioja, Spain

A traditional Bodega..it said on the merchant's list...and I remember lovely 'typical' examples in the
70's...enticing with vanilla and cream..and soft gentle tannins. I wouldn't say this is the same style...it is more in between the young and old method. Wild dark berries hit the nostrils..dark chocolate..concentrated fruit..medium tannins which pop their heads up to tell you this will age...quite complex.
Points 16.5 Price: € 17,--

Some pasta with fresh 'Pfifferling'..and fried Quails....













Seeger Cuveé AnnA 2006
Baden, G
ermany
The Seeger property is in the town of Leimen...probably more famous as the birthplace of Boris Becker (love the story about him buying a new house near Wimbledon....it has 3 bedrooms & 20 broom closets!!!). Seeger wins prizes for his top Pinot Noir 'S..'R'... & 'RR'...they are costly...but I must try them soon. This is much more approachable moneywise..€ 18,--.
A cuveé of Spätburgunder, Lemberger(Blaufränkisch and Schwarzriesling(Pinot Meunier). Named after his Grannie..Anna..An intense very clear colour...closed at first..cool & reserved..but opened with airing...the soft Pinot is hugged by the earthy Lemberger...no idea what the Meuni
er is doing...maybe they give out the smoky aroma..but it works wonderfully well. A big bowl of juicy fruits tingle the tongue....a serious wine but very quaffable..can be enjoyed now..but the bouquet needs a few years......I must try the Pinot Noirs.
Points 17.25 Price: € 19,--











Uwe Schiefer Blaufränkisch 'Pala' 2007
Südburgenland, Austria

Strangely..on the day I had this..I had done some business in Hungary. Checking the label...the grapes were grown in Hungary but bottled in Austria
Am I influenced by my eyes when drinking?....this has a blue tint...medium thick berry aromas...peppery & spicy..like a Hungarian Goulasch...but with a back layer of soft fruit...fresh & open...needs food to show it's best side..good value...
Points 16.5 Price. € 17,--

Old Style

Hokkaido Adzuki Bean Soup - Hokkaido Adzuki Bohnen Suppe


Hokkaido - Adzuki Bean Soup

i came up with this idea today studying my pantry and i wanted to try adzuki beans (sweet red japanese beans) in a savory dish. I started to search the web for ideas and combinations and found a butternut squash recipe with beans. I twisted it around and came up with my own soup. I like it - it is a bit spicy and tangy but very comforting.... would be wonderful on a colder day!! Give it a try it sounds japanese but is more a crossover from latin american to asian... Enjoy Alissa

1/2 hokkaido pumpkin, cubed
1 cup adzuki beans, cooked

1 onion, chopped
1 tbsp peanut oil
1 tsp sesame oil
1 tsp cinnamon
1 chile finely chopped (i used ancho)
1 tsp cumin
1 tsp allspice
1 tsp agave sirup (or sugar)
sea salt & pepper
3 garlic cloves
4 cups water
2 tbsp tomato paste
dash roasted sesame seeds for decoration
cilantro for decoration if you like


In a heavy skillet sautee the onions till translucent, add pumpkin, tomato paste, chile and spices and stir 3 - 5 min. Then add the water and stirr and let simmer 15 Min. Then take out 1/3 of the pumpkin and set aside and puree the rest of the soup with a hand held blender. Taste and add spices to your liking. Add pumpkin bits and the cooked adzuki beans - sprinkle with sesame and cilantro if oyu please and then serve...

Note: if you prefer like a creamy soup then puree the whole soup with the beans! BTW if you leave out the hot spices and just use salt this soup is very good for toddlers!! They love the sweetness of the adzuki bean with the pumpkin - but again don't use the spices!




Hokkaido - Adzuki Bohnen Suppe

ich bin zu diesem Rezept inspiriert worden als ich gestern meine Vorräte durchstöbert habe und unbedingt eine pikantes Gericht mit den Adzuki Bohnen versuchen wollte.In der Asiatischen und Japanischen Küche werden diese Bohnen vorwiegend für Desserts als Paste verwendet - das schmeckt auch hervorragend werde ich aber in einem anderen Beitrag zeigen.
Im Internet habe ich unendlich viele Aufläufe, Suppen und Eintöpfe gefunden und dann alles was mich angesprochen hat kombiniert und dabei ist dieses Suppe entstanden. Es ist eine crossover suppe mit asiatischen und lateinamerikanischen elementen aber in der Kombination gefällt sie mir sehr gut - etwas feurig, würzig mit einer leichten süße der Bohnen - eine unglaublich leckere Suppe - besonders an kühleren Tagen! Wenn man die ganzen Gewürze weglässt ist sie hervorragend für Kinder geeignet und sehr gesund!! Spielt damit und erzählt mir wie es Euch geschmeckt habt. Liebe Grüße Alissa


1/2 Hokkaido Kürbis, gewürfelt
1 Tasse Adzuki Bohnen, gekocht
1 onion, chopped
1 EL Erdnußöl
1 TL Sesamöl
1 TL Zimt
1 Chilischote, entkernt und gehackt (ich habe Ancho verwendet)
1 TL Cumin
1 TL Allspice
1 TL Agavedicksaft (Zucker geht auch)
Meersalz und frisch gemahlenen Pfeffer
3 Knoblauchzehen, gehackt
4 Tassen Wasser
2 EL Tomatenmark
gerösteten Sesam als Deko
Frischen Koriander, gehackt (wer mag)

In einem schweren Topf die Zwiebeln mit den Ölen glasig werden lassen, den Kürbis, Tomatenmark, Chili und die Gewürze hinzufügen udn anrösten lassen (max 5 min) dann das Wasser hinzufügen und 15 min bei mittlerer Hitze köcheln lassen. Testen ob der Kürbis gar ist und dann ein Drittel des Kübis wegnehemn und zur Seite stellen, Den Rest mit einem Zauberstab pürieren und anschließend abschmecken. Die Bohnen können püriert oder ganz hinzugefügt werden und dann noch die Kürbisstücke hineingeben. umrühren etwas durchziehen lassen und dann servieren. Mit etwas Sesam und Koriander betreuen...

Tip: Für kleine Kinder die Suppe pürieren und die Gewürze und Chili weglassen - dies ist eine sehr gesunde nahrhafte Suppe!

HENTIKAN MEMBOHONGI RAKYAT

Pilpres 2009 merupakan sebuah titk awal dari sebuah perubahan, apakah berubah kearah lebih baik atuakah ke arah buruk tergantung kepada pemimpin bangsa ini yang rakyat indonesia pilih pada 8 juli 2009. Ibarat sebuah mobil yang berjalan menuju tujuan, pemimpin adalah supir yang bertugas untuk menjalankan mobil dan menentukan arah roda agar tidak menyimpang dari jalan yang telah ada sehingga dapat mencapai tujuan dengan selamat.

Seorang pemimpin itu selayaknya paham jalan mana yang ditempuh agar cepat sampai pada tujuan dengan tidak mengambil resiko yang dapat menambah beban dari penumpang yang telah mempercayainya apalagi sampai membahayakan nasib para penumpang tersebut.

Terkadang pada saat saat tertentu adakalanya pemimpin harus mengambil jalan pintas agar sampai pada tujuan. Akan tetapi pemimpin itu harus jujur pada penumpang apakah jalan pintas itu tidak menambah beban apalagi sampai membahayakan nasib mereka. hal ini perlu diketahui oleh penumpang agar mereka dapat mempersiapkan segala kemungkinan yang terjadi dan hal-hal apa yang kira-kira dilakukan bila terjadi sesuatu yang tidak diharapkan. Singkatnya Jangan sempat hal itu membuatpara penumpanmg tertidur dan terlena dengan jalan pintas yang dianggap pantas tersebut.

Begitu juga halnya dengan perjalanan suatu bangsa, Setiap kebijakan yang dikeluarkan oleh pemimpin banga haruslah terbuka dan jujur kepada rakyat. Jangan membuat rakyat terlena dan bermimpi. Rakyat perlu diajari menerima kenyataan bahwa bangsa ini adalah negara yang mempunyai banyak utang. dan dana dana progaram kerakyatan yang selama ini ada juga berjalan karena utang. Mengapa kita harus malu dengan ketidak mampuan kita, bahwa negara kita tidak mampu mengolah sumber daya alam yang begitu berlimpah.

Rakyat jangan dibodoh-bodohi apalagi di nina bobokan dengan keberhasilan. Berikanlah sesuatu yang nyata dan memang benar kepada rakyat, agar rakyat dapat menerima kenyataan dan berproses menuju sebauh negeri impian yangtelah tertuang dalam UUD 1945. Jangan bohongi rakyat dengan sebuah ilusi dan stimulisasi. Karena hanya akan membuat rakyat terus bermimpi dan terlena dengan kenyataaan bahwa mereka harus bangun dan bergerak menuju tujuan bangsa yangadil dan makmur.

"Lebih baik kejujuran yang menyakitkan dari pada kebahagiaan tapi penuh dengan kebohongan"

FOTO|VIDEO CIUMAN MESRA PASHA'UNGU' DAN ALYSSA SOEBANDONO

foto ciuman pasha & alyssa
a video recording revealed that the relationship Pasha 'Ungu' with Alyssa Soebandono outstanding.

In the video be about 2.5 minutes, the intimate scenes look Pasha kissed Alyssa's mouth while they're eating in a Japan restaurant at the Jakarta-center two weeks ago.

In fact, the gossip that they have a special relationship has been outstanding since two months ago. However, both confute that their proximity only for the purpose of work.

"Alyssa and I have no special relationship. We just frtiend, for the sake of a video clip, "Pasha said at that time.
Alyssa also confute herself together with the three childless widower. "Pasha and me are free. For only the clip, "Alyssa strictly steady.

Seemingly want to prove that their relationship just a job, later shown a video clip 'Ungu' where Alyssa Soebandono become one of the models.

Video ciuman mesra PASHA AND ALYSSA SOEBANDONO


Strawberry Shortcake with Lemon Buttermilk Biscuits


What is a true Strawberry Shortcake

When I talk about shortcake I am talking about the biscuit or scone like pastry and not the sponge cake little cups that you can buy in the grocery store next to the fresh strawberries. It is a tender pastry made from flour, butter or shortening, milk, sometimes eggs, baking powder and sugar.


What is "Short" about Shortcake?
Shortcake gets it's name from the adding of shortening or butter to a dough which makes it tender. Calling a baking lard or fat shortening comes from the term "to shorten" a 15th century term which meant, "easily crumbled". Probably because it's fibers were short unlike bread.



Where did it first get started?
We don't know exactly when the first strawberry shortcake was made. We know it goes back as far as 1850.Shortcake however is a European invention that goes back at least to the late 1500's.Strawberries have been around more than 2000 years, we have records that show that ancient Rome, enjoyed them, but puttin strawberries and shortcake together seems to be more of a United States tradition. As with many classic dishes, when the timing is right, the dish becomes a national favorite.
We know that shortcake has been around at least since Shakespeare. It was mentioned in his play, The Merry Wives of Windsor.

A European recipe book in 1594 had a recipe for Short Cakes. The crumbly shortcake which first resembled the texture and shape of a scone, became round when the typical triangular shaped pastries kept having the point break off. It was thought that the round shape became more practical.

Strawberry shortcake parties became popular in the United States around 1850, as a celebration of the coming of summer. It was probably the most popular berry back then, people talked of strawberry fever. This could also be because the railroads became transcontinental and strawberries could be shipped surrounded with ice to keep them fresh, advertisements and articles about strawberry shortcake, caused more and morer demand.An often quoted line from Harpers Magazine in 1893 said, "They give you good eating, strawberries and short-cake- Ohh My!"
One of the early colonists remarked, "Doubtless the almighty COULD make a better berry, but doubtless he never did".
The earliest recipe that we have found for this dessert was in 1847.
It is for Strawberry Cake, but its very similar to what we call shortcake.

Strawberry Cake Recipefrom "The Lady's Receipt-Book" by Miss Leslie, published in 1847
Even during the Depression, the flour millers of Minneapolis still needed to sell their flour. The Betty Crocker cookbooks in the MHS collection show how General Mills encouraged women to use their products in baking and other cooking: the key words here are Bisquick and celebrities. Bisquick combined flour and fat to speed the baking and cooking process; movie stars helped struggling Americans to escape temporarily from their difficult lives. And movie stars using Bisquick - well, the combination must have seemed irresistible to the advertising folks at General Mills. The cookbooks emphasized the glamour of the stars, both men and women, with alluring portraits of the celebrities and their chosen dishes like Mary Pickford’s strawberry shortcake.

From the Minnesota Historical Society

The Future of Strawberry Shortcake The traditional shortcake has really stood the test of time, and it is not overly calorie laden, and so user friendly to most , I feel it will always be around.
Because many folks are looking to cut fat calories, lighter versions are sprouting up in healthy eating and weightconcious recipe magazines. Angel food cake is a good substitute because there are no fat calories, and egg whites are less calories than egg yolks. Strawberries are sweetened with a low calorie sweetener including Stevia.
Substituting white whole wheat pastry flour is a good option because the whole grain fiber, yet it is not heavy like regular whole wheat flour.

Tips on making the great shortcake
The most interesting technique I have seen is using hard boiled egg yolks in the shortcake dough. It makes the dough have a richer and more crumbly texture. My grandmother use to make a cookie that used hard boiled eggs yolks in it. You will find this in James Beard's favorite shortcake recipe below.

Cooks Illustrated suggests grating butter with a hand held grater into the dough. It incorporates better, toand gives a flakier texture.

One of the problems with strawberry shortcake is that fresh strawberries won't stay on the shortcake but just fall on the plate when you are eating. Mashing 1/3 of the berries up a bit and adding them to the sliced berries gives them a bit of 'glue' so they cling to the shortcake.
Adding orange juice, or Grand Mariner to the strawberries adds a new layer of flavor.

Source: http://www.kitchenproject.com/history/Strawberries/StrawberryShortcake/index.htm




Strawberry Shortcakes with Lemon Buttermilk Biscuits

This recipe is from formerchef blog - a wonderful blog with superb recipes and this one is absolutely divine... a perfect little dessert or snack with a cup of tea... the biscuits are so fluffy and just a bit tart - worth the whip - thanks for a terrific goodie - these are the fluffiest and best tasting biscuits i ever had!! Thanks a lot ... Enjoy Alissa



Source: http://formerchef.com/2009/03/30/strawberry-shortcakes-with-meyer-lemon-buttermilk-biscuits/

Lemon Buttermilk Biscuits

2 cups flour
1 Tbsp Baking Powder
1/2 tsp. Baking Soda
2 Tbsp. Sugar
1/2 tsp. salt
5 Tbsp. Cold Butter, cut into small pieces
3/4 cup Buttermilk
2 tsp Lemon zest
2 tsp Lemon juice

Strawberries and Cream
2 pints fresh strawberries
1 Tbsp sugar
1 tsp Amaretto or Grand Manier

1 pint Whipping Cream
1 tsp sugar

Preheat oven to 425 degrees.

Sift together flour, baking powder, baking soda, sugar, and salt in a large bowl. If you don’t have a sifter, that’s fine, just stir everything together. Cut in the cold butter with a pastry cutter or fork until it resembles dry oatmeal. Mix in the lemon zest. Pour in the buttermilk and lemon juice and mix quickly with a spoon just until the dough starts to come together. Turn out onto a floured surface and knead quickly into a ball (do not over work the dough, only about 30 seconds).
Roll out the dough to 1/2 inch thick and then cut with a biscuit cutter or glass. You can combine the cut edges of the dough back together and cut out a few more biscuits. This amount makes 8 ea. 3″ biscuits.
If you want, brush the tops of the biscuits with a little melted butter and sprinkle with sugar.

Bake for 10-12 minutes.

Note to self; next time double the batch, roll them out a little thicker (about 3/4″) and cut with a 4″ cutter for a better presentation. More biscuit = more love.

Slice the strawberries and mix with the sugar and lemon juice. These are even better if you let them sit for about an hour as they make their own “sauce” from the strawberry juices, lemon juice and sugar.

Whip the cream with the sugar until light and fluffy.

Let biscuits cool and then gently pull apart. Layer strawberries and whipped cream on the bottom half of the biscuit and place the other half on top .






Erdbeer Shortcakes mit Zitronen Buttermilch Biscuits

Dieses Rezept habe ich mir vom fomerchef blog - übrigens ein wunderschöner sehr leckerer Blog kopiert. Es ist ein herrlich erfrischendes, fluffiges leicht zitroniges Dessert das eine lange Tradition und Geschichte in USA und England hat... Ich liebe Erdbeertörtchen und diese Variante ist schnell unglaublich lecker und sehr dekorativ.. Probiert es aus... LG Alissa

Zitrone Buttermilch Biscuits

2 Tassen Mehl
1 EL Backpulver
1/2 TL Natron
2 EL Zucker
1/2 TL Salz
5 EL kalte Butter, gewürfelt
3/4 Tasse Buttermilch
2 TL Zitronenabrieb
2 TL Zitronensaft

Erdbeeren und Sahne
500 g frische Erdbeeren
1 EL Zucker
1 TL Amaretto oder Grand Manier

1 Becher Schlagsahne
1 TL Zucker

Den Ofen auf 200°C vorheizen.

Mehl. Backpulver, Natron, Zucker und Salz in eine große Schüssel sieben. die Butter mit einem Pastrycutter oder zwei Messern in den Teig einarbeiten bis sie die Konsistenz von Haerflocken hat. Nun die Zitronenschale, Zitronensaft und Buttermilch ganz schnell unterheben bis der Teig eben so zusammenhält. Dann den Teig auf einer bemehlten Fläche blitzschell ganz kurz keneten (nicht länger als 30 Sek). Den Teig ausrollen und mit einem scharfen Keksaustecher Kreise ausstechen udn auf ein gefettetes Backblech legen und 10 - 12 Min backen. WEr mag kann die Biscuits mit geschmolzener Butter bestreichen und Zucker bestreuen.

Die Erdbeeren in Scheiben scheiden und mit dem Zucker und Amaretto marinieren. Die Sahne shlagen.

Die Biscuits auskühlen lassen und vorsichtig halbieren und dann mit Schlagsahne und Erbeeren füllen und den Deckel draufgeben...

A Spanish Weekend

A weekend with a Spanish theme....Saturday..after a visit to the River Rhein..we stopped over at a Spanish Tapas Restaurant..'El Sur'. We hadn't booked...there was an offer of Shrimps..all you could eat..so inside was full..as was the garden area...we eventually found a table...sat down..and noticed it was cooler when you sit..and the sun had gone down at 7.30. We covered up as best we could with our available clothing and ordered a cold plate of Tapas...I wanted to try a glass of the Rioja..but it was sold out..so the waiter recommended...
Mas Donis Celler de Capcanes 2006,
Monsant, Spain.
A cuvée from mainly Garnacha and a small amount of Syrah..spends a small period of 3 months in French & U.S. Barrels. Quite full in colour..fresh..fruity style some raspberries....dark cherry..and an earthy peppery touch...reser
ved tannins and acidity...good finish. The 0,2 glass was ordered twice more during the evening......
Points 16
As the place was buzzing..we ordered our main courses....and moved inside around 9.30...and the meals reached us around 9.45.
At least we were warmer by now..and we left around 11.00. I suffered at night...eating so late..and a hefty lamb course swimming in oil was no help. A good place to visit..but plan it better next time!




Sunday evening..I had managed to recover..and we had the last of this year's white Asparagus. Time to delve into that mixed case of Spanish wines.

Remirez de Ganuza Blanco
'Erre Punto' 2007

Rioja, Spain
60% Viura & 40% Ma
lvasia..13.5% Alcohol.....5 months in new & old barrels..green yellow colour...clean aroma..perfect light oaky smell...this just caressed the barrels...yippee...some melons and peaches..and roses..the acidity bounces back and fro..this is a lively wine..a serious wine for warm summer evenings..lying nicely on the palate..if only all white Rioja was like this....bravo.
Points 16.25



The 'late meal' reminded me of a visit to Almeria a few years ago...where I found a restaurant the locals did not know about. I had a snack on the main boulevard at 7pm..as the restaurant(as is normal in Spain) did not open until 9pm. Once in the restaurant I was invited into the wine cellar to choose wine..the starter(large) arrived at 10pm..and the main course at 11pm. I said to my business partners at the table..I need to eat earlier normally..they answered 'ah, but you are in Spain now'..to which I replied..'Yes..I know that..but my stomach doesn't'!!

MANOHARA MENGAKU DIPAKSA MINUM PIL PEMACU ADRENALIN

MANOHARA mengaku diberi pil
Case enmity Manohara Odelia Pinot (17) with her husband, Fakhry Petra Tengku Muhamad, heat up again. In an interview in one of the national television station, newspaper Fakhry impugn his wife have been traumatic.

According to Fakhry, Manohara just so happy. This can be evidenced from the results recorded at Manohara a vacation in Lombok, West Nusa Tenggara (NTB). In those impressions, Manohara appear happy on holiday with son Raja Kelantan, Malaysia is. Even in a moment, is being seen Mano jump to the sea.

Manohara confess always be given the Pill when want to make a sexual relationship.

This is done when Fakhry invites Manohara holiday to Lombok island on April 2008 ago. "Every invited related, is always given manohara pill," said the lawyer of Manohara, Hotman Paris at a press meet in his office, Summitmas Building, Jakarta, Wednesday (24/6/2009).

Manohara confess that in fact afraid of the height and swimming, but after drinking the pills manohara feel fly.Manohara also confess that while on the island, he is jump and swim by Fakhry.Dan Strangely, after drinking the pill, mano no longer afraid of the altitude and water.

But she was astonished that, after the pill was given Fakhry, the same as when trying intimate touch, feel Mano confess fly. "While on the island, jump and Mano are swimming," he said.

While on the island, the kingdom of Kelantan also install hidden camera to himself can not act different. "Wherever Manohara are, on the island, in the kingdom or in public places, should be visible Mano ostensibly happy" he said.

GUGAT FAKHRY,MANOHARA MEMAKAI PENGACARA MALAYSIA

MANOHARA pakai pengacara Malaysia
Manohara Odelia Pinot family agree appointed lawyer origin Malaysia.This step is taken to indicate if they were serious process Tengku Fakhry, Manohara husband via the law.

"Today is the official solicitor agree appointed the lawyer from Malaysia," said Hotman Paris Hutapea, In Grand Hyatt Hotel,MH Thamrin street, Central Jakarta.

According to Hotman, the appointment of counsel for the origin Malaysia beckon if the Manohara seriously with the son of the king Kelantan to authorities in the country's neighbor.

"This shows we take serious legal action," said that lawyer..

Allegations of mistreatment made by Fakhry, says Hotman, will sued in criminal, civil and divorce claim. Many of the results as proof of visa and images of violence will be taken as evidence.

Meanwhile, Mohamed Zaini Mazlan, the lawyer of Manohara from Malaysia give the information, accompanying himself brave Manohara because of the truth.

The legal process in Malaysia, Mazlan said, very independent. Although there are special courts for the kings and sultans, but no one is immune law. Who is guilty should be responsible.

"Anyone who does not have immune law," he said.